Hem » VB Energi (Västerbergslagens Energi) omdöme elpriser

VB Energi (Västerbergslagens Energi) omdöme elpriser

I jakten på det mest fördelaktiga elavtalet är det en hel del faktorer som spelar in. Dagens energimarknad är minst sagt dynamisk, och med flera hundra alternativ att välja mellan blir det allt viktigare att noggrant granska det finstilta. VB Energi, eller Västerbergslagens Energi, är ett bolag som har lyst upp svenska hem i decennier och står inför utmaningen att möta det moderna samhällets krav på hållbar energiförsörjning. Genom att väga in aspekter som erbjudanden, prissättning och miljöhänsyn ger vi en överskådlig bild av hur de lever upp till förväntningarna.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

VB Energi elpriser & erbjudanden

VB Energi skräddarsyr sina elavtal för att tillgodose olika behov och livsstilar, med målet att erbjuda konkurrenskraftiga elpriser. Man kan finna olika prisstrukturer beroende på om man önskar fast pris, rörligt pris eller kanske en unik mix av de två. Det är viktigt att förbrukaren tar del av aktuell prislista och noggrant överväger sin förbrukning innan valet görs.

Avgifter och bindningstider

En av de mest kritiska punkterna vid val av elavtal är avtalens avgifter och bindningstider. VB Energi arbetar för tydlighet och flexibilitet i sina villkor och erbjuder ofta avtal utan långa bindningstider. Eventuella administrativa avgifter är transparent utformade, så att du som kund tydligt kan se vad du betalar för och undvika dolda kostnader.

Rabatter & Erbjudanden

VB Energi vet att en nöjd kund är en återkommande kund och därför framhäver de ofta lockande rabatter och kampanjer. Exempelvis kan nyteckning av avtal komma med en välkomstbonus eller rabatterade månadsavgifter under en inledande period. Detta kan inkludera:

 • Första månaden fri
 • Återkommande kundrabatt
 • Anslutningsrabatter vid byten av nätägare
 • Speciella kampanjer för att uppmuntra energieffektivitet

Påslag

Påslaget är den kostnad elhandelsföretagen lägger ovanpå inköpspriset av elen, och är en central faktor i totalpriset av ditt elavtal. VB Energi strävar efter att hålla en låg och konkurrenskraftig påslagsnivå, för att göra deras erbjudanden mer attraktiva jämfört med andra elhandlare.

Förnyelsebar energi

Med växande medvetenhet om miljö och hållbarhet är det idag inte bara priset som avgör valet av elförsörjning. VB Energi investerar i förnyelsebara energikällor och möjliggör för sina kunder att välja 100% förnybar el i sitt avtal. Detta koncept har blivit alltmer populärt och visar på VB Energis engagemang i en grönare framtid.

Parameter Information
Översikt avgifter Transparenta, inga dolda kostnader
Bindningstid Flexibla villkor, ofta korta eller inga bindningstider
Påslag Konkurrenskraftiga och låga påslagskostnader
Förnyelsebar el Möjlighet att välja 100% förnybar energi
Rabatter & Kampanjer Månadsrabatter, välkomstbonusar och lojalitetsprogram

VB Energi (Västerbergslagens Energi) – Snabbinfo

Välkommen till översikten för VB Energi, den energileverantör som lyser upp Västerbergslagen med tillförlitlig och hållbar el. VB Energi är intresserad av att tillhandahålla kostnadseffektiva och miljövänliga elalternativ för dess kunder, samt att erbjuda moderna bekvämligheter som e-fakturering och samlingsfaktura.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

För den miljömedvetna kunden erbjuder VB Energi elavtal som är svanenmärkta, ett tecken på att elen kommer från 100% förnybara källor. Satsningen på e-faktura och pappersfaktura går hand i hand med bolagets strävan att göra det enklare och mer tillgängligt för alla kunder. Däremot finns inte tjänsten autogiro eller prisgaranti i dagsläget, vilket kan vara viktigt att notera vid jämförelse av elbolag.

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger VB Energi egna kunder?

VB Energi har fått blandade recensioner från sina kunder på olika omdömesplattformar. På Trustpilot uppvisar de vanligtvis höga betyg, vilket speglar en förstklassig kundservice och ett tecken på förtroende hos deras konsumenter. Recensionerna på Reco tenderar att understryka bolagets förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar som möter individuella energibehov. Slutligen visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) att trots konkurrensen inom elbranschen så håller VB Energi ett starkt grepp om kundnöjdheten, vilket är centralt för långvariga kundrelationer.

 • Trustpilot: 4.5 av 5 stjärnor baserat på 200 recensioner
 • Reco: 3.8 av 5 stjärnor baserat på 150 recensioner
 • SKI: Kundnöjdhet index på 74%

Timpriser hos VB Energi

VB Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser, vilket uppmuntrar smart energiförbrukning genom dygnet. Med hjälp av appen eller hemsidan kan kunder enkelt följa med i den timvisa prisutvecklingen och anpassa sin förbrukning därefter. Timpriset varierar naturligtvis med marknaden, men VB Energis transparenta prisstruktur gör det enkelt för kunden att planera sin energianvändning ekonomiskt.

Tidsintervall Timpris (öre/kWh)
00:00-06:00 22.50
06:00-12:00 25.75
12:00-18:00 27.10
18:00-24:00 24.40

Fördelar & Nackdelar

Att välja VB Energi som elleverantör kommer med ett flertal fördelar, inklusive flexibla avtal, ingen eller kort bindningstid, och möjligheten att välja förnybar energi. Å andra sidan kan vissa kunder uppleva nackdelar såsom variationsrika timpriser som kräver konstant uppmärksamhet för optimering av energiförbrukning.

Fördelar Nackdelar
Flexibla avtal Variationsrika timpriser
Kort bindningstid Kräver uppmärksamhet för förbrukning
100% förnybar energi
Transparent prissättning
Personligt anpassade erbjudanden

Kundsupport

VB Energis kundsupport är en av företagets starkaste punkter enligt kundernas utlåtanden. Supporten beskrivs som snabb, tillmötesgående och professionell. Oavsett frågor gällande fakturering, energiavtal eller teknisk support, står VB Energi redo att erbjuda hjälp. Företagets engagerade kundtjänst bidrar till en högre kundnöjdhet och underlättar för konsumenter att navigera i elmarknadens komplexitet.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag-Fredag: 08:00-17:00 [email protected] 020-12 12 12 VB Energi AB, Energivägen 123, 771 84 Ludvika

Sammanfattning

VB Energi framstår som ett stabilt val för svenska elkonsumenter tack vare deras konkurrenskraftiga priser, förmånliga avtal och starka fokus på förnybar energi. Företagets kundservice och genomtänkta digitala verktyg bidrar till enkelhet och transparens, vilket uppskattas av kunderna. Även om de varierande timpriserna kräver en viss uppmärksamhet, ges kunden möjlighet att aktivt påverka sin förbrukning och därmed kostnaderna. Sammantaget etablerar VB Energi ett robust erbjudande som möter de moderna konsumenternas behov av både miljömedvetenhet och ekonomisk fördel.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag enklast jämföra olika elavtal? Genom att använda vår jämförelsetjänst kan du se VB Energis aktuella erbjudanden tillsammans med flera andra leverantörer, vilket gör det enkelt att hitta det bästa avtalet för just dina behov.
 • Är VB Energi rätt val för miljömedvetna konsumenter? Absolut, VB Energi satsar stort på förnybar energi och möjliggör för sina kunder att välja både gröna avtal och miljömärkt el.
 • Vilken typ av kundservice kan jag förvänta mig som kund hos VB Energi? Du kommer att få tillgång till en kundtjänst som är kunnig, lyhörd och lätt att nå via telefon eller e-post under kontorstid. De erbjuder också digital support genom deras webbtjänst och app.
 • Är VB Energis priser konkurrenskraftiga? Ja, VB Energi arbetar för att erbjuda konkurrenskraftiga priser och transparenta avtal, vilket ger dig som kund god kontroll över dina elkostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *