Hem » Umeå Energi omdöme elpriser

Umeå Energi omdöme elpriser

När det gäller att navigera i elmarknadens ibland röriga vatten, är det av stor vikt att hitta en pålitlig partner som kan lysa upp vägen till ett hållbart och ekonomiskt elavtal. Umeå Energi har med sina år av erfarenhet och fokus på förnyelsebar energi befäst sin position på marknaden som en respekterad leverantör. Deras erbjudanden står sig starka i konkurrensen och lockar såväl privatpersoner som företag i jakten på transparenta elavtal. I denna recension tar vi en närmare titt på hur Umeå Energi presterar inom olika aspekter av tjänsteutbud och kundnöjdhet. Vi granskar alltifrån prisbildning till företagets engagemang i miljöhållbarhet och ger en samlad bedömning baserad på faktiska kundupplevelser och jämförelser.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.3 4.7 5.0 4.6

Umeå Energi elpriser & erbjudanden

Umeå Energis elavtal karaktäriseras av konkurrenskraftiga elpriser som speglar företagets strävan efter att erbjuda konsumenterna värde för pengarna. Med en tydlig prisstruktur som är lätt att förstå, möjliggör de för sina kunder att göra välgrundade val baserat på deras individuella energibehov och ekonomiska förutsättningar. Umeå Energi tillämpar en blandning av fast och rörlig prissättning som tillgodoser olika preferenser och skyddar mot plötsliga prisökningar på energimarknaden.

Avgifter och bindningstider

Flexibilitet är en nyckelkomponent i Umeå Energis serviceutbud när det kommer till avgifter och bindningstider. Företaget erbjuder många avtal utan långa bindningstider, vilket gör det lätt för kunderna att byta eller justera sitt val om deras omständigheter förändras. En transparent avgiftsstruktur innebär att kunderna kan vara säkra på att inte stöta på dolda kostnader, vilket bidrar till en högre kundtillfredsställelse och tillit till företaget.

Rabatter & Erbjudanden

Umeå Energi förstår vikten av att ge mervärde till sina kunder genom regelbundna rabatter och erbjudanden. Oavsett om det är introduktionserbjudanden för nya kunder eller lojalitetsprogram för långvariga användare, så jobbar de hårt med att se till att alla får chansen att spara pengar på sitt elavtal.

 • Ny kund-rabatt: Sänkt pris de första tre månaderna
 • Årsränta på inbetald förskottsbetalning
 • Loyalty Bonus: Exklusiva erbjudanden för återkommande kunder
 • Rekommendera vän-bonus: Bonus till befintliga kunder som rekommenderar Umeå Energi

Påslag

Umeå Energi strävar efter att hålla påslagen låga för att säkerställa att deras elpriser fortsätter vara bland de mest konkurrenskraftiga på marknaden. Påslaget är ett fast belopp som läggs ovanpå inköpspriset på elen, vilket gör det tydligt och förutsägbart för kunden. I jämförelse med andra elbolag positionerar sig Umeå Energi väl i termer av de påslag som tillkommer.

Förnyelsebar energi

Med ett hundraprocentigt engagemang i förnyelsebar energi bidrar Umeå Energi till en hållbar framtid. De levererar enbart grön el från förnybara källor som vind, vatten och sol, vilket gör valet av elavtal hos dem inte bara ekonomiskt försvarbart utan även miljövänligt. Detta reflekteras i deras topprankade stjärnbetyg inom förnyelsebarhet.

Aspekt Detaljer
Avgifter Inga dolda avgifter, öppen avgiftsstruktur
Bindningstid Valmöjligheter utan långa bindningstider
Rabatter & Erbjudanden Flera kundvänliga alternativ
Påslag Konkurrenskraftiga, fasta påslag
Förnyelsebar energi 100% förnyelsebart, miljövänligt val

Snabbinfo om Umeå Energi

Umeå Energi är ett företag som arbetar för att erbjuda hållbar energi och ett brett utbud av tjänster till sina kunder. De strävar efter att tillhandahålla pålitliga och miljövänliga energilösningar och sätter stor vikt vid innovation och kundservice.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Umeå Energis egna kunder?

Umeå Energi har byggt upp ett starkt rykte med positiva recensioner och omdömen från sina kunder. På plattformar som Reco, SKI och Trustpilot framkommer det att kunderna uppskattar företagets transparens, konkurrenskraftiga priser och miljömässiga ansvarstagande. Företaget får beröm för sin kundservice där personalens engagemang och viljan att hjälpa till lyfts fram som en betydande styrka.

 • Reco.se: Över 200 recensioner med ett snittbetyg på 4,5 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Toppbetyg för kundnöjdhet flera år i rad
 • Trustpilot: Mer än 100 omdömen och en rating på 4,2 stjärnor

Timpriser hos Umeå Energi

Umeå Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som ger kunderna möjlighet att dra nytta av prisvariationer över dagen. Detta är en attraktiv prissättningsmetod för den vaken konsumenten som aktivt vill påverka sin elkonsumtion och därmed sina kostnader. Timpriset varierar beroende på faktorer såsom efterfrågan och tillgängligheten på el på marknaden.

Tidpunkt Timpris (Öre/kWh)
Morgon (06:00 – 10:00) 29,95
Dagtid (10:01 – 17:00) 34,50
Kväll (17:01 – 22:00) 31,80
Natt (22:01 – 05:59) 28,20

Fördelar & Nackdelar

Att välja Umeå Energi som elleverantör kommer med många fördelar, däribland deras engagemang för miljön och deras flexibla prissättningsstruktur. Nackdelarna är få men kan inkludera att timpriserna kan vara en utmaning att följa för den som inte är van vid dynamisk prissättning.

Fördelar Nackdelar
Engagement i förnyelsebar energi Kräver medvetenhet om prisfluktuation över dygnet
Inga dolda avgifter Limited specialerbjudanden jämfört med större bolag
Flexibla bindningstider Kan upplevas som komplext för nya elanvändare
Aktiv kundservice
Hög kundnöjdhet

Kundsupport

Umeå Energis kundsupport har upprepade gånger fått beröm för deras snabbhet och effektivitet. Ett dedikerat team av erfarna rådgivare är redo att hjälpa till med alla frågor som rör ditt elavtal, fakturering eller energianvändning. De går även ofta det lilla extra för att uppvisa en lösning som inte bara är snabb utan också skräddarsydd för varje enskild kunds behov.

Service Information
Öppetider: Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post: [email protected]
Telefonnummer: 090-16 00 00
Adress: Verkstadsgatan 6, 904 32 Umeå

Sammanfattning

Umeå Energi framstår som ett pålitligt val för den miljömedvetna kunden. Deras kundorienterade inställning, kombinerat med konkurrenskraftiga priser och engagemang för hållbar energi, gör dem till en stark aktör på marknaden. Oavsett om du är ute efter fasta eller rörliga elpriser, erbjuder Umeå Energi paket som kan anpassas efter både din livsstil och ekonomi. Dessutom bidrar deras transparenta kommunikation och pedagogiska inställning till att kunderna känner sig trygga i sitt val av elleverantör.

Vanliga Frågor

 • Är Umeå Energi bra för miljön? Ja, företaget investerar i och förespråkar förnyelsebara energikällor som vindkraft och vattenkraft.
 • Är det lätt att byta till Umeå Energi? Ja, processen är enkel och kundservice står redo att vägleda dig genom varje steg.
 • Hur hanterar Umeå Energi prisfluktuationer på elmarknaden? De erbjuder både fasta och rörliga avtal som kunderna kan välja mellan beroende på preferenser.
 • Finns det någon bindningstid hos Umeå Energi? Umeå Energi erbjuder flexibla bindningstider, där vissa avtal är utan bindningstid för att ge kunder maximal frihet.
 • Hur rankas Umeå Energi i jämförelse med andra energibolag? Umeå Energi rankas högt när det gäller kundnöjdhet och anses vara en av de mer ansedda leverantörerna i landet.

Dessa upplysningar kompletterar de redan starka omdömen som framkommit från befintliga kunder, vilket pekar på att Umeå Energi är ett företag som lever upp till sina löften och konsekvent sätter kunden i främsta rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *