Hem » Uddevalla Energi omdöme elpriser

Uddevalla Energi omdöme elpriser

Att hitta rätt elavtal kan vara en djungel med alla erbjudanden och avgifter som svämmar över den svenska marknaden. Uddevalla Energi, ett energibolag som står för pålitlighet och innovation, erbjuder en mängd elektricitetstjänster anpassade för den moderna konsumenten. Genom denna granskning kommer vi närmare in på hur Uddevalla Energi verkligen presterar i de områden som svenska konsumenter bryr sig mest om: erbjudanden, påslag, avgifter & bindningstid, förnyelsebarhet och pris. Låt oss ta en titt på hur de staplar upp mot konkurrensen.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3 av 5 5 av 5 5 av 5 4 av 5

Uddevalla Energi elpriser & erbjudanden

Uddevalla Energi utmärker sig med konkurrenskraftiga elpriser som tilltalar den prismedvetne konsumenten. Med transparenta priser och olika prisplaner har de lyckats skapa en prisstruktur som är både förståelig och attraktiv för svenska hushåll och företag. Priserna varierar beroende på abonnemangstyp och kundens unika behov, vilket ger flexibilitet och möjlighet att anpassa elavtalet efter förbrukning och ekonomiska förutsättningar.

Avgifter och bindningstider

Hos Uddevalla Energi hittar du ett fördelaktigt förhållande mellan avgifter och bindningstider. De erbjuder en transparent avgiftsstruktur utan dolda kostnader, där hanteringsavgifter hålls till ett minimum. Bindningstiderna varierar, ger dig som konsument friheten att välja det avtal som passar bäst – allt från korta perioder till längre engagemang för de som önskar stabilitet över tid.

Rabatter & Erbjudanden

Uddevalla Energi förstår vikten av att belöna sina kunder och erbjuder regelbundet lockande rabatter och kampanjer. Dessa erbjudanden är ofta säsongsbaserade eller kopplade till specifika händelser och kan inkludera allt från prissänkningar till extra tjänster utan kostnad.

 • Sommarrabatt på elpriset
 • Nyanlända kunders välkomstrabatt
 • Gratis energirådgivningstjänster

Påslag

Påslaget hos Uddevalla Energi är väl balanserat i förhållande till marknaden och speglar bolagets strävan efter att vara så transparenta som möjligt. Påslagen är tydligt utmarkerade i avtalet, så att du som kund exakt vet vad som gäller för din elförbrukning.

Förnyelsebar energi

I linje med ökad miljömedvetenhet fokuserar Uddevalla Energi starkt på förnyelsebar energi. De jobbar aktivt för att öka andelen grön el i sitt utbud och erbjuda klimatsmarta lösningar, vilket är ett stort plus för miljömedvetna konsumenter.

Avgift Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar el
Låga fasta avgifter Valfri, från 0 mån Attraktiva kampanjer Konkurrenskraftigt 100% förnybart

Snabbinfo om Uddevalla Energi

Uddevalla Energi är ett företag som erbjuder el till privatpersoner och företag med fokus på hållbarhet och miljövänlighet. Bland tjänsterna finns e-faktura för en smidig och pappersfri betalningsmetod, svanenmärkta elavtal som säkerställer en hög miljömässig standard, samt samlingsfaktura för kunder som önskar en samlad månadsfaktura för olika tjänster från bolaget.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Uddevalla Energis egna kunder?

Kundomdömen är en central del av ett företags rykte, och Uddevalla Energi står sig starkt på flera oberoende recensionsplattformar. Många nöjda kunder lyfter särskilt fram deras kundservice och effektiva problemhantering. På Reco och Trustpilot återfinns beröm för hur enkelt det är att byta till och från Uddevalla Energi, samt att priserna på el är rimliga och konkurrenskraftiga. SKI (Svenskt Kvalitetsindex) bekräftar också att kundnöjdheten ligger i framkant jämfört med branschstandarden.

Genom att regelbundet granska feedback från dessa plattformar kan Uddevalla Energi fortsätta att utveckla och anpassa sina tjänster för att bättre möta sina kunders behov.

 • Reco: Över 800 recensioner med genomsnitt på 4,5 av 5 stjärnor
 • SKI: Topprankad i kategorin ”Energibolag”
 • Trustpilot: 500+ recensioner med en ”Utmärkt” rating

Timpriser hos Uddevalla Energi

Tack vare Uddevalla Energis flexibla prissättning kan kunderna dra fördel av skiftande timpriser. Detta innebär att du som konsument kan anpassa din användning efter när elen är som billigast, vilket kan bidra till en lägre elförbrukningskostnad. Företaget tillhandahåller dessutom tydlig information om dagsaktuella priser direkt på sin hemsida eller via sin användarvänliga app.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Morgon (06-10) 45.5
Dag (10-14) 39.0
Eftermiddag (14-18) 42.8
Kväll (18-22) 49.3
Natt (22-06) 35.7

Fördelar & Nackdelar

Att välja rätt energileverantör är centralt för såväl plånbok som miljö. Uddevalla Energi erbjuder många fördelar, som exempelvis deras satsning på förnyelsebar energi, transparenta priser och utmärkt kundservice. Nackdelarna kan för några vara de svängningar som uppstår med timpriser, där man som kund behöver vara mer aktiv för att optimera sin förbrukning.

Fördelar Nackdelar
100% förnyelsebar energi Kräver uppmärksamhet på timpriser
Inga dolda avgifter Svårt att förutsäga månadskostnaden
Flexibla bindningstider Lokala offerter kan variera
Transparenta elpriser  
Utmärkt kundservice  

Kundsupport

När det gäller kundservice skiljer sig Uddevalla Energi positivt från mängden. Många kunder vittnar om snabba och hjälpsamma svar på både enklare frågor och mer komplexa problemställningar. Att kundservice är lättillgänglig och erbjuder personlig assistans uppskattas av många och bidrar till en trygg kundupplevelse. Även möjligheten att kommunicera via olika kanaler såsom e-post, telefon och chatt förstärker den positiva bilden av Uddevalla Energis kundsupport.

Kommunikationsmetod Information
Öppettider Telefon Måndag-Fredag: 08:00-16:00
E-post [email protected]
Adress Uddevalla Energi AB, Energivägen 4, 451 34 Uddevalla
Chatt via Hemsidan Tillgänglig under öppettider

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Uddevalla Energi som ett starkt alternativ för dig som är ute efter stabil, förnyelsebar energi till konkurrenskraftiga priser. Med ett starkt kundbetyg, flexibla energipriser anpassade efter tidsanvändning och en kundservice som får höga omdömen, är Uddevalla Energi väl positionerat på marknaden. Företaget visar också ett miljötänk som speglar många konsumenters ökande miljömedvetenhet. Utmaningen med att hålla koll på timpriser vägs upp av möjligheterna till kostnadsbesparingar, vilket gör Uddevalla Energi till ett attraktivt val för den pris- och miljömedvetne kunden.

Vanliga Frågor

 • Hur snabbt kan jag byta till Uddevalla Energi?
  • Bytet går oftast genom inom några arbetsdagar från det att du tecknat nytt avtal.
 • Vad menas med timpris och hur påverkar det mig?
  • Timpris innebär att elpriset varierar från timme till timme. Genom att anpassa användningen till tider då priset är lägre kan du sänka din elförbrukning och därmed dina kostnader.
 • Är det enkelt att kontakta kundservice?
  • Ja, Uddevalla Energis kundservice är lätt att nå och erbjuder personlig hjälp via telefon, e-post eller chatt.
 • Stödjer Uddevalla Energi förnybar energi?
  • Ja, bolaget har ett tydligt fokus på förnyelsebar energi och arbetar aktivt för att stödja en hållbar utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *