Hem » Tibber omdöme elpriser

Tibber omdöme elpriser

I den digitala eran där hållbarhet och teknologi går hand i hand är det inte konstigt att fler och fler svenskar söker efter elbolag som inte bara erbjuder konkurrenskraftiga priser utan också sätter en ära i att vara miljömässigt ansvarstagande. Ett bolag som sticker ut i mängden är Tibber, ett innovativt elbolag som genom digitalisering och smart teknik förändrar hur vi konsumerar el. Med en mobilapp som ger full kontroll över din elanvändning och smarta lösningar som aktivt reducerar energikostnaderna, intar Tibber en allt mer framträdande position på den svenska elmarknaden. I den här recensionen granskar vi Tibber under luppen för att se hur de faktiskt står sig i jämförelse med andra elbolag när det gäller erbjudanden, påslag, avgifter och inte minst – deras satsning på förnybar energi.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 5.0 5.0 4.3

Tibber elpriser & erbjudanden

Tibber skryter med att erbjuda en av marknadens mest transparenta och konkurrenskraftiga elpriser. Genom deras prisstruktur som saknar bindningstider och påslag uppvisar de vad som kan anses vara en ny era för energimarknaden. De revolutionerar branschen med en prissättning som speglar direkt inköpspris varje timme, vilket ger konsumenten möjligheten att anpassa sin förbrukning efter lägre elpriser i realtid.

Avgifter och bindningstider

Hos Tibber är det enkelt: inga dolda avgifter, inga bindningstider. Detta moderna tillvägagångssätt framhäver kundfriheten och möjliggör en kostnadseffektiv elanvändning utan att behöva oroa sig för långa kontrakt eller oväntade kostnader.

Rabatter & Erbjudanden

Tibber erbjuder inte bara konkurrenskraftiga priser, utan förgyller också kundupplevelsen med attraktiva erbjudanden. Från välkomstrabatter till referensbonusar som gynnar både befintliga och nya kunder. Nedan finner ni en lista över några av de rabatter och erbjudanden som Tibber ger sina användare:

  • 50 kr i välkomstrabatt när du öppnar ett konto
  • 300 kr för varje vän du refererar som blir Tibber-kund
  • Erbjudanden på smarta hem-produkter för energieffektivisering

Påslag

Tibbers prismodell är unik då de inte tar något traditionellt påslag på elpriset. Istället har de en fast månadskostnad om 39 kr oavsett förbrukning, där de istället satsar på att leverera värde genom sin teknologi och tjänster.

Förnyelsebar energi

Tibber tar ställning för en hållbar framtid med 100 % förnyelsebar energi. Alla deras kunder får automatiskt el från sol, vind eller vatten, och tack vare Tibbers teknologi kan de även övervaka och styra sitt eget energiförbrukande på ett effektivare sätt.

Avgifter Bindningstid Rabatter Månadskostnad Förnyelsebar el
Inga dolda avgifter Inga bindningstider Välkomstrabatt, Referensbonus 39 kr/månad 100% förnyelsebar

Snabbinfo om Tibber

Tibber är ett innovativt elbolag som strävar efter att revolutionera energibranschen genom digital teknik och smarta lösningar. De erbjuder inte traditionell elhandel utan fokuserar på att förse sina kunder med grön energi till självkostnadspris, vilket reflekterar deras engagemang för hållbarhet och kundens välbefinnande. Genom sin app ger Tibber användarna fullständig insyn i sin energianvändning och möjlighet att anpassa sitt elköp efter prissvängningarna på elmarknaden, vilket kan ge lägre elfaktura. Dessutom erbjuder Tibber funktioner som e-faktura och pappersfaktura för enkel hantering av betalningar samt möjlighet till att välja svanenmärkta elavtal som garanterar att elen kommer från förnybara energikällor.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Tibbers egna kunder?

När det kommer till kundupplevelse, har Tibber etablerat ett starkt rykte med höga betyg på oberoende recensionsplattformar som Trustpilot och Reco. Kunder hyllar ofta bolagets transparenta prissättning, användarvänliga app och engagemang för förnyelsebar energi. Även om några kunder nämner utmaningar med kundservice, så verkar den övervägande majoriteten av Tibbers kunder vara nöjda med sitt val av elbolag.

Plattform Antal recensioner Genomsnittsbetyg
Reco 150+ 4.5/5
Trustpilot 1000+ 4.2/5

Timpriser hos Tibber

Tibber skiljer sig från traditionella elbolag genom sina timpriser, som är direkt kopplade till elbörsen Nord Pool. Istället för en fast månadstariff erbjuder de sina kunder att betala exakt vad elen kostar per timme plus en fast månadsavgift. Det uppmuntrar smart energiförbrukning och energieffektivisering bland sina användare. Priserna varierar och beror på många faktorer som tid på dygnet, årstid och marknadsförhållanden.

Tid på Dygnet Genomsnittligt Timpris
Morgon (06:00 – 10:00) Varierande
Dag (10:01 – 18:00) Varierande
Kväll (18:01 – 22:00) Varierande
Natt (22:01 – 05:59) Varierande

Fördelar & Nackdelar

Användare av Tibber kan dra nytta av företagets teknikdrivna tillvägagångssätt för att minska sin energikostnad. Appen ger detaljerad insikt i förbrukningsmönster vilket möjliggör proaktiv kontroll över kostnaderna. Å andra sidan, kan kunder som söker efter ett traditionellt fastprisavtal finna timprismodellen som mer komplex och därigenom mer tidskrävande att hålla koll på.

Fördelar Nackdelar
Inga dolda avgifter eller bindningstider Kräver mer aktiv förvaltning
Prissättning baserad på realtid Priser kan vara flyktiga
100% förnyelsebar energi Varierande timpriser kan vara komplicerade för vissa
Användarvänlig app för kontroll av förbrukning Möjligheten till utmaningar med kundservice

Kundsupport

Att ha tillgång till en pålitlig och informativ kundsupport är avgörande för en positiv användarupplevelse. Tibbers kundservice är välorganiserad och erbjuder flera kommunikationsvägar för att säkerställa att kundernas frågor och bekymmer hanteras effektivt. Responsiviteten och kompetensen hos deras stödteam får ofta beröm, vilket understryker företagets engagemang för utmärkt kundvård.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 [email protected] 010-200 88 88 Tibber AB, Elektronvägen 67, 126 30 Hägersten

Sammanfattning

Tibber skiljer sig markant från traditionella elbolag genom sitt innovativa koncept med timpris och sin banbrytande teknologi. De visar en beundransvärd strävan efter miljömedvetenhet och energieffektivisering som går hand i hand med deras företagsmål. Appen erbjuder genomtänkta funktioner som ger användarna möjlighet att övervaka och optimerar sin energianvändning. Även om det finns ett fåtal reservationer kring prisfluktuationer och kravet på aktiv förvaltning av elavtal, står det klart att Tibber är en framstående aktör på marknaden som kontinuerligt arbetar för att förbättra sin tjänst och kundupplevelse.

Vanliga Frågor

  • Hur kan jag se min aktuella energiförbrukning? Genom att använda Tibbers app kan du enkelt följa din förbrukning i realtid.
  • Är det möjligt att fastställa ett maxpris för el med Tibber? Eftersom Tibber använder en variabel prissättning kopplad till elbörsen Nord Pool, erbjuder de inte möjligheten att låsa ett maxpris.
  • Kan jag använda Tibbers tjänster utan att ha den smarta hemintegreringen? Ja, du kan njuta av fördelarna med Tibbers tjänster även utan smart hemteknologi, men för en fullständig upplevelse rekommenderas det.
  • Vad händer ifall jag har en fråga efter stängningstid? Tibbers hjälpcenter på nätet innehåller svar på många vanliga frågor, och du kan även kontakta dem via e-post där de återkommer så snart som möjligt.
  • Vilka är de största fördelarna med Tibber jämfört med andra elbolag? Deras transparanta prissättningsmodell, fokus på förnybar energi och användarvänliga teknologiska lösningar skiljer dem från mängden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *