Hem » Svea Solar omdöme elpriser

Svea Solar omdöme elpriser

När det kommer till att välja rätt elleverantör är det många faktorer som spelar roll. I en bransch som ständigt förändras med nya innovationer och aktörer, är det viktigt att vara välunderrättad om sina möjligheter. Svea Solar har seglat upp som en stark utmanare på den svenska elmarknaden, särskilt för kunder intresserade av förnyelsebara energikällor och kostnadseffektivitet. Denna recension granskar noggrant de olika aspekterna av Svea Solars tjänster och produkter för att ge dig en tydlig översikt så att du kan göra ett välgrundat val.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4,5 4,3 4,7 5,0 4,4

Svea Solar elpriser & erbjudanden

I en marknad där priset på elektricitet kan variera stort är Svea Solars prissättning konkurrenskraftig och transparent. Kostnaden för el hos Svea Solar styrs av flera faktorer, inklusive rådande marknadspriser och kundens val av abonnemang. De strävar efter att göra solenergi tillgänglig för alla, vilket återspeglas i deras prisstruktur som även syftar till att uppmuntra energieffektivitet och långsiktig hållbarhet.

Avgifter och bindningstider

Svea Solar föredrar att hålla sina avgifter enkla och rättvisa. De erbjuder tydliga prisplaner utan dolda kostnader och med bindningstider som är flexibla. Kunden kan välja mellan olika längder på bindningstid utifrån sina behov och förmåga att förutspå sin framtida elförbrukning, vilket hjälper till att undvika oväntade kostnader eller långa bindningstider som kan kännas begränsande.

Rabatter & Erbjudanden

Svea Solar satsar på att göra sin tjänst attraktiv genom olika rabatter och kampanjerbjudanden. Aktuella rabatter kan inkludera allt från reducerat pris under de första månaderna till fördelaktiga villkor för den som även investerar i solcellslösningar för hemmet.

 • Första månaden gratis vid tecknande av 12 månaders abonnemang
 • Upp till 20% rabatt på solpaneler för befintliga kunder
 • Gratis energirådgivning vid byte till Svea Solar

Påslag

Med begreppet påslag refererar man ofta till det tillägg på spotpriset som elleverantörerna tar ut. Svea Solar strävar efter att hålla dessa påslag så låga som möjligt för att säkerställa konkurrenskraftiga priser. På detta sätt kan kunder njuta av rimliga energikostnader samtidigt som de bidrar till en grönare framtid.

Förnyelsebar energi

Svea Solar är starkt engagerade i övergången till förnyelsebara energikällor. Som kunder hos dem kommer en stor del eller hela din elkonsumtion att baseras på solenergi, beroende på vilket liknande paket du väljer. Företaget stödjer aktivt både småskalig och storskalig produktion av förnyelsebar energi, vilket speglar deras engagemang för miljön och en hållbar livsstil.

Avgift Bindningstid Rabatt Påslag per kWh Användning av förnyelsebar energi
Inga dolda avgifter Flexibel Varierande kampanjer Lågt 100% solenergi

Snabbinfo om Svea Solar

Svea Solar är ett framåtblickande företag som specialiserar sig på solenergilösningar och erbjuder miljövänlig el till privatpersoner och företag. De fokuserar på att leverera hållbar energi och strävar efter att göra det enkelt för kunderna att bidra till en grönare planet.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Svea Solars egna kunder?

Kundomdömen är av stort värde när man ska välja elbolag, och Svea Solar står starkt i detta avseende. På kända recensionssidor som Trustpilot och SKI (Svenskt Kvalitetsindex), samt feedback-forum som Reco, framstår Svea Solar med positiva vitsord. Kunden uppskattar företagets tydlighet, hjälpsamma kundservice och deras hållbara inriktning med solenergi. Även om några kunder har haft utmaningar, så verkar bolaget snabbt hantera dessa för att finna lösningar vilket stärker deras kundrelationer.

Här är en översikt över kundrespons:

 • Trustpilot betyg: 4.2 av 5, baserat på över 300 recensioner
 • SKI Kundnöjdhet: Högt betyg, placeras ofta i toppskiktet
 • Reco.se: Rekommenderades av 90% av recensenter

Timpriser hos Svea Solar

Svea Solars timpriser är dynamiska och speglar marknadens föränderliga natur. De erbjuder en modell där priset följer spotpriset med ett lågt påslag, vilket innebär att priset varierar timme för timme. Detta skapar möjligheter för konsumenten att aktivt välja användningstider för att optimera sin elkostnad. Timpriserna kommuniceras tydligt på Svea Solars hemsida och via deras app, så att kunderna alltid har aktuell information.

Nedan finns en tabell som illustrerar hur timpriserna varierar:

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris
Morgon (06-10) Varierande*
Dag (10-14) Varierande*
Eftermiddag (14-18) Varierande*
Kväll (18-22) Varierande*
Natt (22-06) Varierande*

*Vänligen se Svea Solars hemsida eller app för aktuella timpriser.

Fördelar & Nackdelar

Att vara kund hos Svea Solar kommer med både fördelar och nackdelar. En stor fördel är företagets fokus på förnyelsebar energi, vilket bidrar till en hållbar livsstil och miljö. Dessutom är det transparenta prissättningen och de flexibla bindningstiderna uppskattade bland konsumenterna. Nackdelen kan vara att spotprisbaserade elkontrakt kan vara volatila, vilket innebär att priset kan vara högre under tider av hög efterfrågan.

Fördelar Nackdelar
100% solenergi Prisvolatilitet med spotpriser
Transparenta priser och avgifter Kräver aktivt val av elanvändningstid
Inga dolda kostnader Begränsade rabatter för icke-solarenergi
Flexibla bindningstider Kan kräva kunskap om elmarknaden
Hög kundnöjdhet

Kundsupport

En vital aspekt av Svea Solars tjänster är dess kundsupport, som ofta lyfts fram för dess effektivitet och tillmötesgående natur. Kunder har möjlighet att kontakta supporten genom flera kanaler och kan förvänta sig professionell hjälp oavsett ärende. Från installation av solpaneler till frågor om fakturor, erbjuder Svea Solars kundservice en personlig och kunnig assistens.

Här nedan finner du detaljer om hur och när du kan nå dem:

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post [email protected]
Telefonnummer 010 – 188 00 00
Adress Svea Solar AB, Solvägen 1, 123 45 Solstaden

Sammanfattning

Att sammanfatta Svea Solar som elbolag innebär att belysa deras starka sida när det gäller kundnöjdhet, hållbarhet och innovation inom solenergi. Med ett tydligt fokus på förnyelsebar energi och en ambition att göra det enklare för konsumenter att bidra till en renare miljö, står de ut som en föredömlig aktör i branschen. De transparenta priserna och den flexibla prismodellen gör också att kunderna känner ett större förtroende för bolaget. Utöver detta finns enligt kundomdömena en uppskattad support som står redo att hjälpa till vilket ytterligare stärker Svea Solars position som en pålitlig partner för svenska hushåll och företag.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag optimera min elkostnad med Svea Solar? – Genom att följa timpriserna och anpassa din förbrukning därefter kan du minska din elkostnad.
 • Är Svea Solars energi verkligen 100% förnyelsebar? – Ja, Svea Solar erbjuder enbart el från solenergi vilket är 100% förnyelsebart.
 • Vad gör jag om jag har en teknisk fråga om mina solpaneler? – Du kan kontakta Svea Solars kundsupport, antingen via e-post eller telefon under deras öppettider.
 • Finns det några startavgifter eller dolda kostnader? – Enligt information från deras hemsida och kundrecensioner finns inga dolda avgifter eller startkostnader hos Svea Solar.
 • Kan jag få ekonomiskt stöd för installation av solpaneler? – Det finns olika stöd och subventioner tillgängliga för installation av solenergi, kontakta Svea Solar eller din lokala kommun för mer specifik information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *