Hem » Mälarenergi omdöme elpriser

Mälarenergi omdöme elpriser

I jakten på det optimala elavtalet står kunden ofta inför en djungel av alternativ. Mälarenergi utmärker sig som en ledande aktör på den svenska elmarknaden, med ett brett utbud av tjänster och en tydlig inriktning på förnybar energi. I denna recension granskar vi närmare de olika aspekterna av Mälarenergis erbjudande – från pris till miljöpåverkan. Vår grundliga analys är tänkt att vägleda dig som konsument i din strävan att hitta ett elavtal som inte bara är ekonomiskt fördelaktigt utan också ansvarsfullt när det gäller vår planet.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5/5 4.2/5 4.8/5 5/5 4.3/5

Mälarenergi elpriser & erbjudanden

Mälarenergi är välkänt för sina konkurrenskraftiga elpriser och deras förmåga att erbjuda både fasta och rörliga avtal anpassade efter kundens behov. De fasta priserna ger trygghet i budgeteringen och skydd mot prisfluktuationer, medan de rörliga priserna kan dra nytta av de lägre marknadspriserna vid vissa tider under året.

Avgifter och bindningstider

Avgiftsstruktur hos Mälarenergi är transparent och enkel att förstå, vilket uppskattas av deras kunder. Bolaget erbjuder låga månadsavgifter och har generellt sett korta bindningstider vilket gör det enkelt att skifta eller säga upp avtalet om situationens så kräver. Bindningstiden varierar beroende på avtalstyp men det är vanligt med 6–12 månader.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka till sig nya kunder och uppmuntra lojalitet bland befintliga erbjuder Mälarenergi attraktiva rabatter och kampanjer. Exempel på detta kan vara sänkt pris per kWh eller fast pris över en viss period.

 • Ny kund-rabatt: Reducerad avgift de första månaderna
 • Lojalitetsprogram: Poängbaserade belöningar som kan användas för framtida besparingar
 • Fast pris-erbjudande: Möjlighet till låst pris över en bestämd tid, ofta till ett fördelaktigt pris

Påslag

Mälarenergi strävar efter att hålla en låg och konkurrenskraftig påslagsnivå. Påslaget är differensen mellan inköpspriset av el och det pris kunden betalar – en marginal som täcker Mälarenergis egna kostnader och möjlig vinst.

Förnyelsebar energi

Mälarenergi lägger stor vikt vid förnybar energi och dess kunders miljöpåverkan. De erbjuder 100% förnyelsebar el från vind, vatten och sol, vilket ger deras kunder möjligheten att aktivt bidra till en mer hållbar värld.

Månadsavgift Låg
Bindningstid 6-12 månader
Påslag Konkurrenskraftig
Förnyelsebar energi 100%
Rabatter & Erbjudanden Varierande kampanjer

Snabbinfo om Mälarenergi

Mälarenergi står för hållbar och tillförlitlig energiförsörjning. De erbjuder inte bara elektricitet utan även fjärrvärme, bredband och vatten. Dock är deras elhandel inte klassad som ’schysst’ enligt oberoende bedömningar, och de har heller ingen prisgaranti på sina elavtal. Kunder kan betala sina räkningar via e-faktura eller pappersfaktura, och de som strävar efter att minska miljöpåverkan kan glädjas åt att Mälarenergi erbjuder svanenmärkta elavtal. För de som föredrar enkelhet i administrationen tillåter Mälarenergi samlingsfakturering, dock finns inte alternativet för betalning via autogiro.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Mälarenergis egna kunder?

Kundrecensioner är avgörande för att bygga förtroende och Mälarenergi står starkt på marknaden med goda omdömen från flera plattformar. På Reco, en särskilt populär svensk omdömestjänst, skryter kunder om det personliga bemötandet och effektiva kundtjänsten. SKI, Sveriges kundtjänstindex, bekräftar denna bild genom att visa på höga poäng för kundnöjdhet. Trustpilot speglar också detta positiva mönster med många kunder som lyfter fram deras pålitliga service och transparenta prissättning.

 • Reco omdömen: 4.5 av 5 baserat på 250 recensioner
 • SKI kundnöjdhet poäng: 75 av 100
 • Trustpilot betyg: 4 av 5 stjärnor efter 300 recensioner

Timpriser hos Mälarenergi

Till skillnad från många andra elhandlare erbjuder Mälarenergi tydligt utsatta timpriser, vilket möjliggör att konsumenter kan anpassa sin elförbrukning efter de mest fördelaktiga prisperioderna. Denna transparens i prissättningen tillgodoser kunders krav på rättvist och klart uttryckta kostnader för sin energiförbrukning.

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Dagtid (07-19) 120
Nattid (19-07) 95
Helger 90

Fördelar & Nackdelar

Mälarenergi kommer med många fördelar inklusive konkurrenskraftiga priser, förnybar energi och utmärkt kundservice. Nackdelarna är få, men kan inkludera en mindre grad av flexibilitet jämfört med större elhandlare på grund av deras regionala fokus.

Fördelar Nackdelar
Konkurrenskraftiga priser Begränsade till regionala områden
Utmärkt kundservice
100% förnybar energi
Öppen och transparent prissättning
Goda kundomdömen

Kundsupport

Att få hjälp när det behövs är a och o för en positiv kunderfarenhet. Mälarenergi förstår detta och har därför satsat på att erbjuda en kundtjänst som är tillgänglig och kunnig. Med ett team av experter redo att besvara frågor och lösa problem, spelar det ingen roll om du undrar över fakturadetaljer eller söker råd för att optimera din energianvändning – du får den hjälp du behöver.

Öppettider Kundservice Kontaktinformation
Vardagar 08:00 – 17:00 E-post: kundservice@mälarenergi.se
Lördag Stängt Telefon: 021-39 50 00
Söndag Stängt Adress: Mälarenergi AB, 721 84 Västerås

Sammanfattning

Mälarenergi demonstrerar både förtroende och excellens inom energibranschen. Genom att ge kunderna transparanta timpriser och hållbart producerad el uppvisar företaget sin engagemang för kunden och miljön. Med starka kundrecensioner och en kundtjänst redo att bistå, är det ett smart och säkert val för elinköp. Framför allt är Mälarenergi ett exempel på en lokal leverantör som lyckas kombinera personlig service med konkurrenskraftiga priser och miljöhänsyn.

Vanliga Frågor

 • Kan jag följa min energianvändning i realtid? – Ja, Mälarenergi erbjuder tjänster som låter dig monitorera din förbrukning genom deras kundportal och app.
 • Vilken typ av energi producerar Mälarenergi? – Mälarenergi satsar på 100% förnybar energi från vattenkraft, vindkraft och bioenergi.
 • Hur gör man för att teckna avtal med Mälarenergi? – Det är enkelt att teckna avtal genom att kontakta kundservice eller göra det direkt via deras hemsida.
 • Är det möjligt att få en fast prisplan hos Mälarenergi? – Ja, de erbjuder såväl rörliga som fasta priser så du kan välja det som passar din konsumtion bäst.
 • Hur arbetar Mälarenergi för en hållbar framtid? – Företaget investerar i förnybar energi och arbetar aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i alla led av verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *