Hem » Lykta omdöme elpriser

Lykta omdöme elpriser

När vi svenskar står inför valet av elbolag är det ofta en djungel av erbjudanden, avgifter och miljömässiga aspekter. Inte minst nu i tider av ökad miljömedvetenhet och ett marknadsklimat som präglas av varierande elpriser. I den här genomgången har vi därför synat elbolaget Lykta i sömmarna. Vi har granskat deras erbjudanden, påslag, avgifter, bindningstider samt huruvida de lever upp till förväntningarna när det gäller förnyelsebar el. Allt för att du som konsument ska kunna fatta ett informerat beslut. Luta dig tillbaka och låt oss lysa upp de viktiga detaljerna som kan göra allt det där smått komplicerade lite enklare att förstå.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3 av 5 5 av 5 4 av 5 4 av 5

Lykta elpriser & erbjudanden

När det handlar om elpriser är Lykta kända för sin transparenta prismodell. Företaget strävar efter att hålla sina elpriser konkurrenskraftiga och ständigt anpassade till marknadens fluktuationer. Med en flexibel prisstruktur kan kunder dra nytta av de perioder då priserna är lägre, vilket gör att många hushåll kan optimera sin elkostnad över året.

Avgifter och bindningstider

Lykta har en policy som undviker dolda avgifter och långa bindningstider. De erbjuder rättvis prissättning och transparens i sina avtal som är lättförståeliga. Kunden kan välja mellan olika typer av avtal där bindningstiden varierar, från rörliga till fasta kontrakt, men alltid med kundens frihet i fokus.

Rabatter & Erbjudanden

Lykta ger inte bara konkurrenskraftiga priser utan även lockande rabatter och erbjudanden för nya och befintliga kunder. Dessa rabatter kan innefatta allt från välkomstbonusar för nya kunder till lojalitetsprogram för långsiktiga förhållanden.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Återkommande kampanjer baserade på säsong
 • Förmånliga priser för längre bindningstider
 • Lojalitetsbonus för befintliga kunder

Påslag

Lykta strävar efter att hålla sina påslag så låga som möjligt för att kunna erbjuda attraktiva priser till sina kunder. Påslaget är väl uträknat för att täcka de nödvändiga kostnader som uppstår i samband med leveransen av el, samtidigt som det hålls konkurrenskraftigt gentemot branschstandarden.

Förnyelsebar energi

Det är tydligt att Lykta tar ansvar för miljön genom sitt engagemang i förnyelsebara energilösningar. De erbjuder sina kunder 100% förnyelsebar energi som genereras från vind, sol, vatten och biomassa. Därmed kan kunderna vara säkra på att deras elkonsumtion bidrar till en grönare framtid.

Element Detaljer
Genomsnittliga avgifter Låga och transparenta
Rabatter & Erbjudanden Mångfaldiga och attraktiva
Påslag Marknadsmässigt och konkurrenskraftigt
Förnyelsebar Energi 100% förnyelsebar energi

Snabbinfo om Lykta

Lykta är ett elbolag som erbjuder olika tjänster för att möta kundernas behov av el i vardagen. Bolaget lägger stor vikt vid miljövänliga lösningar och försöker alltid tillhandahålla hållbara alternativ där det är möjligt.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Lyktas egna kunder?

Lykta har samlad en imponerande mängd omdömen och recensioner från flera välkända plattformar som Reco, Svenskt Kvalitetsindex (SKI) och Trustpilot. Kunden recensionerna tenderar att framhäva företagets transparens, dess kundtjänst och det lätta att hantera sina elavtal online. Det är tydligt att kunderna uppskattar de rättvisa priserna och företagets strävan efter att erbjuda 100% förnyelsebar energi.

 • Reco: Över 500 recensioner med ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5
 • SKI: Starkt kundnöjdhetindex hos branschen
 • Trustpilot: Mer än 1000 recensioner med 4 av 5 i genomsnittlig betyg

Timpriser hos Lykta

Lykta erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som varierar beroende på marknadens svängningar. Deras flexibla prisstruktur tillåter kunder att dra fördel av prisförändringarna över dygnets timmar. Med hjälp av Lyktas användarvänliga app eller hemsida kan kunder enkelt hålla koll på timpriserna och anpassa sin förbrukning därefter.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 07:00 39.5
07:00 – 19:00 45.8
19:00 – 00:00 43.7

Fördelar & Nackdelar

Att välja Lykta som elleverantör kommer med både fördelar och nackdelar. Kunderna lockas av de transparenta avtalen, den miljövänliga energin och företagets utmärkta kundtjänst. Samtidigt kan vissa hitta nackdelar i de snabbt föränderliga marknadspriserna, vilket kan vara en osäker faktor för dem som föredrar stabilitet i sina elkostnader.

Fördelar Nackdelar
Transparenta avtal Varierande timpriser
Utmärkt kundtjänst Kan uppfattas som komplexa avtal för vissa
100% förnyelsebar energi Oklarheter gällande framtida prisutveckling
Inga långa bindningstider Limited erbjudanden för fasta priser

Kundsupport

Lyktas kundservice håller hög standard och erbjuder snabba samt effektiva lösningar på kundernas frågor och problem. Företaget har fått beröm för sitt proaktiva angreppssätt och för att personalen går den extra milen för att säkerställa kundnöjdhet. Den lättillgängliga supporten via flera kommunikationskanaler förenklar processen för kunderna att få den hjälp de behöver när de verkligen behöver den.

Service Information
Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post [email protected]
Telefonnummer 0770-45 24 00
Adress Lykta Kundservice, Box 123, 111 22 Stockholm

Sammanfattning

Lykta står ut som en innovativ aktör på elmarknaden med sin dynamiska prissättning och tydliga fokus på förnyelsebar energi. Genom sina varierande timpriser ger de kunderna möjligheten att aktivt påverka sina elkostnader. En stark kundtjänst kombinerat med ett ansenligt antal positiva kundomdömen gör Lykta till ett attraktivt val för medvetna konsumenter. Nackdelarna såsom föränderliga marknadspriser kan vara avskräckande för några men överlag är Lykta exemplariska i att balansera prisvärdighet och hållbarhet.

Vanliga Frågor

 • Vad innebär det ’varierande timpriser’ hos Lykta?
  Det betyder att priset på el kan ändras från timme till timme beroende på efterfrågan och tillgång på elmarknaden.
 • Hur miljövänlig är Lyktas el?
  All el som Lykta levererar är 100% förnyelsebar, vilket inkluderar vindkraft, vattenkraft och solenergi.
 • Kan jag binda mitt elpris hos Lykta?
  Lykta fokuserar på rörliga elpriser men har också begränsade erbjudanden för de som önskar att binda sitt pris.
 • Hur kontaktar jag Lyktas kundtjänst?
  Du kan kontakta dem via e-post på [email protected] eller per telefon på 0770-45 24 00 under deras öppettider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *