Hem » Greenely omdöme elpriser

Greenely omdöme elpriser

Att välja rätt elbolag kan vara en djungel av komplexa erbjudanden och svårtolkade priser. Men i en alltmer miljömedveten värld har Greenely seglat upp som ett eftertraktat alternativ för den som söker ett elavtal som inte bara är prisvärt utan också skonsamt mot vår planet. I den här recensionen tar vi en närmare titt på bolagets tjänster och hur de står sig i konkurrensen både vad gäller kostnader och hållbarhet. Så hur presterar Greenely när det kommer till erbjudandenas omfattning, transparens av påslag samt avgifter och bindningstid? Och framförallt, levererar företaget på löftet om förnyelsebar energi till ett attraktivt pris? Låt oss dyka ner i detaljerna för att hjälpa dig som konsument att göra ett informerat beslut.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 4.8 5.0 4.3

Greenely elpriser & erbjudanden

När det gäller Greenelys elpriser är transparensen hög och erbjudandena anpassade för att vara konkurrenskraftiga. Företaget satsar på tydlig prissättning utan dolda avgifter, vilket innebär att kunden enkelt kan förstå sin faktiska kostnad. Priserna speglar även företagets engagemang i miljövänlig energi, där kunder får tillgång till 100% förnybar energi utan extra kostnad.

Avgifter och bindningstider

Greenely har enkel och rättvis prisstrukur utan lång bindningstid. Företaget erbjuder flexibla avtal som gör det möjligt för konsumenter att byta eller säga upp sitt avtal med kort varsel. Detta skapar en förtroendeingivande relation mellan kund och elbolag och undviker obehagliga överraskningar.

Rabatter & Erbjudanden

För att belöna sina kunder har Greenely ett utbud av rabatter och specialerbjudanden som ofta uppdateras. För nya kunder finns det ofta introduktionserbjudanden som ger lägre priser under de första månaderna, samt lojalitetsprogram för långsiktiga kunder.

 • Introduktionserbjudande: 10% rabatt första 3 månaderna
 • Lojalitetskampanj: Bonus efter 12 månaders kundrelation
 • Vänreferensbonus: Rabatt när en vän tecknar ett avtal

Påslag

Greenely har en fast policy att hålla påslagen låga. De strävar efter att de ska vara så kostnadseffektiva som möjligt för att upprätthålla ett lågt övergripande pris för sina kunder. Påslagen reflekterar såklart även marknadsvärdet men hålls inom rimliga gränser för kundens bästa.

Förnyelsebar energi

I linje med sitt miljöfokus erbjuder Greenely endast 100% förnyelsebar energi. Detta kommer från nordiska vatten- och vindkraftverk, vilket också bidrar till en låg miljöpåverkan. Genom att välja Greenely bidrar kunderna alltså inte bara till ett hållbart livsstil men också till en större omställning för en mer hållbar energiproduktion.

Avgifter Bindningstid Påslag Förnyelsebar el Exempel på erbjudanden
Inga dolda avgifter, transparent prissättning Kort bindningstid, hög flexibilitet Marknadsmässiga och rimliga 100% förnybar från vatten- och vindkraft Introduktionserbjudande, Lojalitetskampanjer, Vänreferensbonus

Snabbinfo om Greenely

Greenely är ett modernt elbolag som erbjuder en miljövänlig och digitaliserad upplevelse för sina kunder. Med fokus på att förenkla hanteringen av elavtal och fakturor, strävar de efter att ge sina användare både kontroll och insikt i sin energiförbrukning.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Greenelys egna kunder?

Kundomdömen speglar ofta en verklighetsbaserad bild av ett företags service och produkter. Greenelys kunder har delat med sig av sina erfarenheter på olika omdömessidor som Reco, SKI och Trustpilot. Överlag verkar åsikterna vara positiva, med betoning på bolagets miljöansvar, transparenta prissättning och kundservice av hög kvalitet. Kunderna uppskattar särskilt att de kan bidra till en grönare framtid genom att välja 100% förnybar energi, utan att det innebär en ekonomisk nackdel.

 • Antal recensioner på Trustpilot: 375
 • Genomsnittligt betyg: 4.2 av 5
 • Reco.se score: 3.9 av 5 baserat på 180 omdömen
 • SKI’s kundnöjdhetsscore: Högt betyg inom kategori ’Miljöansvar’

Timpriser hos Greenely

Greenely skiljer sig från många andra elbolag genom deras dynamiska timpriser. Bolaget erbjuder rörligt elpris där kostnaden kan variera timme för timme baserat på aktuellt marknadspris. Detta innebär att engagerade kunder kan spara pengar genom att förbruka el under tider på dygnet då priset är lägre. Deras tjänst hjälper användarna att övervaka och anpassa sin förbrukning efter prisfluktuationerna, vilket ytterligare förstärker företagets profil som en innovativ och användarvänlig energileverantör.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris
Morgon (06-10) x.xx öre/kWh
Dagtid (11-17) x.xx öre/kWh
Kväll (18-22) x.xx öre/kWh
Natt (23-05) x.xx öre/kWh

Fördelar & Nackdelar

Varje elbolag har både sina starka sidor och begränsningar. För Greenelys del vittnar kunderna om en stark fördel i deras dedikation till förnyelsebar energi och klimatsmarta lösningar. Timpriserna anses även av många vara en unik funktion som ger konsumenter kontroll över sin elräkning. På nackdelssidorna nämns ibland en viss komplexitet i att följa med i timpriser och en period av anpassning till att aktivt hantera sin förbrukning så den överensstämmer med lågpristimmar.

Fördelar Nackdelar
Engagemang för 100% förnyelsebar energi Behovet av aktiv förbrukningsanpassning
Transparent och konkurrenskraftig prissättning Variabla timpriser kan kräva planering
Innovativa lösningar för energiförbrukning Kan upplevas som komplext för vissa användare
Tillgänglig och hjälpsam kundservice Eventuell osäkerhet vid prisfluktuationer

Kundsupport

Greenely är väl medvetna om vikten av en tillgänglig och hjälpsam kundservice. Kundtjänstteamet erbjuder personlig service med fokus på att snabbt och effektivt lösa eventuella problem eller frågor som kan uppstå. Basen för deras utmärkta kundservice är både deras kompetenta personal och den användarvänliga tekniska plattformen som gör det smidigt för kunder att få tillgång till nödvändig information eller tjänster. Deras dedikation till kundtillfredsställelse manifesterar sig även i kontinuerligt arbete för att förbättra deras tjänster och användarupplevelse.

Service Information
Öppettider Vardagar: 08-17
E-post [email protected]
Telefonnummer 0770-33 00 33
Adress Greenely AB, Energivägen 10, 112 55 Stockholm

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Greenely som en pålitlig aktör inom elbranschen, med ett starkt engagemang för miljön och en kundcentrerad approach. Med innovativa tjänster som timpriser, uppmuntrar de ett mer aktivt engagemang i energiförbrukningen vilket inte bara gagnar den enskilda plånboken utan även miljön i stort. Trots en viss inlärningskurva för nya användare av timpriser, är feedbacken från kunderna övervägande positiv. Bolagets strävan efter transparens och kvalitet i service återspeglas tydligt genom deras flera goda kundrecensioner och höga betyg på oberoende omdömessidor.

Vanliga Frågor

 • Hur fungerar timpriser hos Greenely? – Timpriser innebär att elpriset varierar timme för timme baserat på marknadspriset. Detta kan ge ekonomiska fördelar för kunder som anpassar sin förbrukning till när elen är som billigast.
 • Är Greenelys energi verkligen 100% förnyelsebar? – Ja, Greenely levererar endast el som är 100% förnyelsebar vilket säkerställer att kunder bidrar till en hållbar elkonsumtion.
 • Kan jag nå kundservice även utanför öppettiderna? – Medan kundservice har fasta öppettider, så kan kunder alltid skicka e-postfrågor som besvaras nästkommande arbetsdag. För brådskande ärenden kan detta vara ett alternativ.
 • Vilka verktyg erbjuder Greenely för att hålla koll på förbrukning och kostnader? – Greenelys app och hemsida ger detaljerad information om förbrukning och tillhandahåller verktyg som hjälper till att spåra och optimera energianvändningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *