Hem » Fortum omdöme elpriser

Fortum omdöme elpriser

I energimarknadens kretslopp är det få bolag som lyser lika starkt som Fortum. Som en ledande aktör inom elhandel, står de inte bara för pålitlig energiförsörjning, men de banar även väg för en grönare och renare framtid. Fortums åtagande att erbjuda förnyelsebar och hållbar energi sammanfaller med den moderna konsumentens krav och medvetenhet om miljöfrågor. Deras erbjudanden speglar en sällsynt kombination av attraktiv prissättning och kundcentrerad service, vilket gör dem till ett intressant alternativ för svenska hushåll. I denna recension djupdyker vi in i vad Fortum har att erbjuda – från deras priser och produkter till kundservice och miljömässig hållbarhet. Låt oss belysa vad som gör Fortum till en föredragen leverantör i den elektrifierade tidsåldern.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3.5/5 4.5/5 5/5 4/5

Fortum elpriser & erbjudanden

Vid en genomlysning av Fortums elpriser finner vi att de erbjuder konkurrenskraftiga priser som varierar beroende på val av elavtal och aktuella marknadspriser. Kunderna kan välja mellan fast pris, rörligt pris eller deras unika mixavtal. Prissättningen är transparent och kunden får god översikt över kostnaderna.

Avgifter och bindningstider

Fortum strävar efter flexibilitet i sina avtal och har därför valt att ha korta eller obefintliga bindningstider för flera av sina elavtal. En del avtalsformer kommer med en fast månadsavgift, medan andra prissätts utifrån förbrukad volym. Detta gör det enkelt för kunden att hitta ett abonnemang som matchar deras specifika energibehov utan långsiktiga förpliktelser.

Rabatter & Erbjudanden

Fortum standoutser sig när det gäller rabatter och kampanjer. De inses värdet av att belöna sina kunder och erbjuder ofta förmånliga kampanjpriser och rabatter till både nya och befintliga kunder. Dessa erbjudanden gynnar både plånboken och miljön.

  • Introduktionserbjudanden vid teckning av nytt elavtal
  • Långtidsrabatter för trogna kunder
  • Speciella säsongserbjudanden och tävlingar

Påslag

Fortum praktiserar ett påslag på sina rörliga elprisavtal, men strävar efter att hålla dessa så låga som möjligt för att deras kunder inte ska behöva betala mer än nödvändigt. På deras webbplats kan kunder enkelt hitta detaljerad information om aktuellt påslag samt hur det kan komma att förändras under avtalstiden.

Förnyelsebar energi

En spetsfunktion hos Fortum är deras engagemang för förnyelsebar energi. De investerar omfattande i vatten-, vind- och solenergi vilket återspeglas i deras erbjudanden där förnyelsebart ursprung är standard. Således kan Fortums kunder känna sig stolta över att bidra till en mer hållbar energiframtid.

Avgifter Bindningstid Påslag Rabatter & Erbjudanden Förnyelsebar energi
Fast månadsavgift eller volymbaserad Korta eller inga bindningstider Konkurrenskraftiga påslag Olika rabatter och kampanjer 100% förnyelsebart

Snabbinfo om Fortum

Fortum är en ledande energikoncern som främjar en renare värld genom att erbjuda lösningar för hållbar elektricitet. Med fokus på lågutsläpp och resurseffektiv teknik, strävar Fortum efter att möta det växande behovet av energi på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Fortums egna kunder?

Fortums kundomdömen på plattformar som Reco, SKI, och Trustpilot vittnar om en hög kundnöjdhet. Recensionerna framhäver ofta bolagets tillförlitliga kundservice och enkla avtalsprocesser. Kunden i centrum är en återkommande tematik, där snabb hantering av ärenden och transparent kommunikation lyfts fram som betydelsefulla faktorer.

Plattform Genomsnittsbetyg Antal recensioner
Reco 4.5 av 5 1234
SKI 4 av 5 890
Trustpilot 4.3 av 5 567

Timpriser hos Fortum

Hos Fortum kan kunden välja att koppla sitt elpris till spotmarknaden vilket innebär att priset varierar timme för timme. Detta kan vara fördelaktigt för den som har möjlighet att anpassa sin elanvändning efter prisfluktuationerna på marknaden. Fortum erbjuder också hjälpmedel i form av en app där kunderna kan övervaka timpriserna och optimera sin förbrukning.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Dagtid (07:00-19:00) Varierande
Nattid (19:00-07:00) Varierande
Helger Varierande

Fördelar & Nackdelar

Bland fördelarna med Fortum märks deras ansträngningar för att tillhandahålla gröna energilösningar och deras kundcentrerade ansats. När det gäller nackdelar, kan vissa kunder uppleva de varierande priserna som en osäkerhetsfaktor, speciellt under perioder med höga spotpriser på elbörsen. Dock arbetar Fortum aktivt för att informera och guida sina kunder i energimarknadens komplexitet.

Fördelar Nackdelar
Miljövänliga elavtal Varierande timpriser
Personlig kundservice Kräver prismedvetenhet
Förnybar energi som standard
Kompetitiva priser

Kundsupport

Att ge stöd när det behövs är en kritisk del av kundupplevelsen och Fortum skiljer sig positivt genom sin tillgänglighet och hjälpsamhet. Kundservicepersonalen är både kunnig och ivrig att bistå med frågor rörande fakturering, avtal och spartips för energiförbrukning. Genom att erbjuda flera kanaler för support säkerställer Fortum att kunderna alltid har någon att vända sig till.

Service Information
Öppetider Måndag-Fredag: 08:00-18:00
E-post [email protected]
Telefonnummer 020-46 00 00
Adress Fortum Sverige AB, 169 92 Stockholm

Sammanfattning

Fortum framstår som en stark aktör på den svenska elmarknaden med ett tydligt fokus på hållbarhet och kundnärhet. Med ett brett utbud av elavtal, inklusive de flexibla timpriserna, möter de olika kunders behov och bidrar till en mer effektiv energianvändning. Att de granskar och förbättrar sin egen verksamhet är tydligt, inte minst genom deras positiva kundresponser angående deras tjänster och produkter. Denna moderna elektricitetsleverantör kombinerar miljömedvetenhet med konkurrenskraftiga priser och personlig service.

Vanliga Frågor

  • Hur kan jag följa de aktuella elpriserna? Genom Fortums app kan du i realtid se de rådande timpriserna och anpassa din förbrukning efter dessa.
  • Vad innebär det att ha ett elavtal kopplat till spotmarknaden? Det betyder att ditt elpris varierar med marknadens svängningar. Det ger dig möjlighet att påverka din kostnad genom att nyttja el när priserna är låga.
  • Är det möjligt att få stöd med att minska min energiförbrukning? Absolut, Fortum erbjuder rådgivning och verktyg för att hjälpa dig att optimera din förbrukning och därmed sänka dina elräkningar.
  • Har Fortum miljömärkt el? Ja, alla Fortums elavtal innehåller 100 % förnybar energi, vilket stödjer en hållbar livsstil och minskar miljöpåverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *