Hem » Elkraft Sverige omdöme elpriser

Elkraft Sverige omdöme elpriser

I en allt mer elektrifierad värld blir valet av elbolag ett av de viktigaste besluten för den medvetna konsumenten. Inte bara priserna varierar, utan även miljöhänsyn, kundservice och flexibilitet i avtal spelar stor roll. Elkraft Sverige står ut som en aktör på den svenska marknaden, främst för sitt engagemang i förnyelsebar energiproduktion och transparenta prisstrategier. I denna granskning kommer vi djupdyka i vad Elkraft Sverige har att erbjuda, för att du ska kunna ta ett informerat beslut om det är rätt leverantör för dina behov.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3.5/5 4.5/5 5/5 4/5

Elkraft Sverige elpriser & erbjudanden

Elkraft Sverige har positionerat sig i den svenska energimarknaden med konkurrenskraftiga elpriser som lockar många kunder. Deras prissättning är transparent och anpassningsbar, vilket gör att konsumenterna kan välja ett elförsörjningsplan som passar deras specifika förbrukning och behov. Prisstrukturen hos Elkraft Sverige är utformad så att du som kund alltid har en tydlig översikt över dina kostnader.

Avgifter och bindningstider

Hos Elkraft Sverige, kan kunderna förvänta sig låga fasta avgifter och flexibla bindningstider. Deras avtal inkluderar möjligheter till såväl bindningsfria alternativ som längre avtal beroende på kundens preferenser. Ett fokus på transparens säkerställer att alla eventuella extra avgifter och villkor kommuniceras tydligt, för att undvika oväntade överraskningar på fakturan.

Rabatter & Erbjudanden

För att premiera sina kunder erbjuder Elkraft Sverige ett urval av attraktiva rabatter och kampanjer. Detta kan inkludera allt från välkomstrabatter till särskilda erbjudanden för lojala kunder eller de som väljer att kombinera sin el med andra tjänster.

 • Välkomstrabatt vid tecknande av nytt avtal
 • Lojalitetsbonusar för långvariga kundrelationer
 • Specialerbjudanden när du kombinerar elavtal med solceller

Påslag

Med ett markupplägg som speglar Elkraft Sveriges engagemang i en transparent prismodell, är påslagen rimliga och i linje med marknadsnormerna. Kunden har möjlighet att själva välja om de föredrar rörligt eller fast pris på sitt elavtal, där påslaget varierar beroende på avtalets natur.

Förnyelsebar energi

Elkraft Sverige satsar stort på förnyelsebar energi vilket reflekteras i deras energitillförsel. Genom att investera i hållbara kraftkällor som vind-, vatten- och solenergi, erbjuder de sina kunder 100% förnyelsebar el. Detta gör det enklare för dig som kund att bidra till en mer hållbar framtid, utan att kompromissa med kvalitet eller service.

Aspekt Detaljer
Rabatt & Erbjudanden Välkomstrabatt, lojalitetsbonusar, erbjudanden vid kombination av tjänster
Avgifter & Bindningstid Låga fasta avgifter, flexibla bindningstider
Påslag Rimliga påslag, val mellan rörligt och fast pris
Förnyelsebar Energi 100% förnyelsebar el från vind-, vatten- och solenergi

Snabbinfo om Elkraft Sverige

Elkraft Sverige erbjuder ett brett utbud av tjänster för både privatpersoner och företag som söker pålitliga och hållbara energilösningar. Företaget är känt för sina konkurrenskraftiga priser och sitt engagemang för miljön, vilket återspeglas i deras svanenmärkta elavtal. Med ett fokus på kundtillfredsställelse prioriterar Elkraft Sverige bekväma betalningsalternativ såsom e-faktura och samlingsfaktura, samtidigt som de säkerställer att du enkelt kan hantera dina fakturor utan onödig pappersanvändning. Oavsett om du är ute efter ett enkelt avtal eller omfattande tjänster har Elkraft Sverige lösningar för en effektiv och hållbar elförbrukning.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Elkraft Sveriges egna kunder?

Hur uppfattas då Elkraft Sverige av dem som använder dess tjänster dagligen? Genomgående har företaget fått positiva omdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kunder lyfter fram den vänliga kundservicen, den lättnavigerade webbplatsen och det smidiga bytet från tidigare leverantörer. Det nämns också uppskattning för Elkraft Sveriges engagemang i förnyelsebar energi och deras transparenta prissättning.

 • Reco: Över 200 recensioner med ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5 stjärnor
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Stark placering inom kategorin ’elbolag’
 • Trustpilot: Mer än 150 recensioner med en total bedömning på ’Bra’

Timpriser hos Elkraft Sverige

Elkraft Sverige erbjuder konkurrenskraftiga timpriser, vilket ger dig som konsument möjlighet att optimera din elanvändning och minska kostnaderna. Timprisavtalen är anpassningsbara och kunden kan följa prisutvecklingen online, vilket underlättar planering och budgetering. Priserna reflekterar marknadens variationer och ger en transparent överblick över elmarknadens rörelser.

Tidpunkt Timpris (öre/kWh)
Dagspris (07-19) Varierande per dag
Nattpris (19-07) Reducerat pris
Helgpris Nedsatt pris

Fördelar & Nackdelar

Att välja Elkraft Sverige som elleverantör kommer med en rad fördelar men det finns även nackdelar att beakta. Till fördelarna hör företagets insyn i elmarknadens priser och en tydlig miljöprofil. Elkraft Sverige är också kända för sin goda kundservice. På nackdelsidan kan de variabla priserna vara en osäkerhetsfaktor för kunder som föredrar en fast månadskostnad.

Fördelar Nackdelar
100% förnyelsebar el Priset kan variera med marknaden
Låga fasta avgifter Kan vara komplexa avtal för vissa kunder
Flexibla bindningstider Risk för högre kostnader vid energiprisökningar
Transparent prissättning

Kundsupport

Elkraft Sveriges kundsupport står ofta i rampljuset när man diskuterar företagets tjänster. Med ett fokus på personlig service strävar de efter att erbjuda snabba och effektiva lösningar på kundernas frågor och problem. Ett hjälpsamt och kunnigt supportteam är tillgängligt genom flera kanaler för att säkerställa att du som kund alltid känner att ditt ärende är prioriterat.

Service Information
Öppetider Vardagar: 08-17, Helger: Stängt
E-post [email protected]
Telefonnummer 0770-45 65 50
Adress Elkraft Sverige AB, Energiplan 1, 112 54 Stockholm

Sammanfattning

I det stora hela erbjuder Elkraft Sverige en pålitlig och konkurrenskraftig elservice som är anpassad för dagens medvetna konsumenter. Företaget stödjer en grönare framtid genom att leverera 100% förnyelsebar elektricitet. Kundservicen håller en hög standard och företaget får goda vitsord för både sin tillgänglighet och effektivitet. Trots en viss osäkerhet som följer med variabla priser erbjuder Elkraft Sverige transparens och verktyg för att hantera detta på bästa sätt. Deras förmånliga timpriser och användarvänliga plattform gör att de starkt kan rekommenderas för alla typer av kunder.

Vanliga Frågor

 • Vad händer om jag flyttar? – Du kan enkelt flytta ditt elavtal till din nya bostad, kontakta kundtjänst så hjälper de dig med processen.
 • Hur byter jag till elkraft Sverige? – Att byta är smidigt. Ansök via hemsidan eller ring kundservice, så tar de hand om resten.
 • Kan jag följa min elkonsumtion? – Ja, via deras online-tjänster kan du kontinuerligt följa din konsumtion och anpassa ditt användande efter aktuella priser.
 • Har Elkraft Sverige bindningstid? – Det finns olika avtalstyper, vissa med flexibla bindningstider och andra utan bindningstid för att passa olika behov.
 • Är det extra kostnad för grönt elval? – Nej, hos Elkraft Sverige är all el 100% förnyelsebar utan extra kostnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *