Hem » C4 Energi omdöme elpriser

C4 Energi omdöme elpriser

I den snåriga djungeln av elbolag sticker C4 Energi ut som en intressant aktör på den svenska marknaden. Med en tydlig inriktning mot hållbarhet och konkurrenskraftiga priser, erbjuder de ett sortiment av tjänster anpassade för den medvetna konsumenten. Genom att fördjupa oss i hur deras tjänster och erbjudanden faktiskt står sig i praktiken, ger vi dig en genomlysande recension som underlättar beslutsprocessen inför ditt nästa elavtal. Vi granskar alltifrån hur prisvärda deras avtal är till hur de hanterar önskemål om förnyelsebar energi. Här kommer en detaljerad överblick av C4 Energis olika aspekter och hur de betygssätts utifrån våra rigorösa kriterier.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.3 3.8 4.6 4.5 4.0

C4 Energi elpriser & erbjudanden

Att välja rätt elavtal kan göra en stor skillnad för hushållsbudgeten. C4 Energi presenterar sig med konkurrenskraftiga elpriser som ofta lockar kunder sökande efter prisvärdhet. Elpriserna varierar beroende på avtalsform och marknadens svängningar, men C4 Energis transparens gör det enkelt för konsumenter att förstå kostnadsstruktur och potentiella besparingar.

Avgifter och bindningstider

En betydande faktor när det kommer till val av elleverantör är avgifterna och bindningstider. C4 Energi strävar efter flexibilitet i sina avtal vilket reflekteras i deras låga eller obefintliga fasta avgifter och korta bindningstider. Detta attraherar särskilt de som värdesätter friheten att byta leverantör utan större hinder eller extra kostnader.

Rabatter & Erbjudanden

Rabatter och erbjudanden är en annan viktig del av elmarknadsstrategin och C4 Energi står inte bakom konkurrenterna där heller. De erbjuder regelbundet kampanjer som kan inkludera allt från nedsatt pris de första månaderna till lojalitetsprogram för långsiktiga kunder.

 • Ny kund-rabatt: första månaden till halva priset
 • Långtidskundsförmåner
 • Inga uppsägningsavgifter

Påslag

När man diskuterar pris på el ingår ofta ett element som kallas för ’påslag’, vilket är en kostnad utöver inköpspriset för att täcka elbolagets omkostnader och marginal. C4 Energi arbetar med en relativt låg påslagsnivå, vilket gör att deras kunder kan dra fördel av marknadens lägre prissättningar när sådana förekommer.

Förnyelsebar energi

Hållbarhet är nyckeln i modern tid och C4 Energi ligger väl i linje med denna trend genom att huvudsakligen erbjuda förnyelsebar energi. Kraften som används kommer framför allt från vind- och vattenkraft, vilket inte bara gynnar miljön utan även bolagets image som grön och ansvarsfull aktör på marknaden.

Aspekt Information
Genomsnittlig bindningstid 1 till 12 månader
Påslag per kWh 0,1 – 0,3 öre
Rabatter/erbjudanden typer Ny kund-rabatt, Loyalitetsprogram
Andel förnyelsebar energi Över 80%

Snabbinfo om C4 Energi

C4 Energi erbjuder som ett ansvarsfullt elbolag ett sortiment av tjänster för att tillgodose sina kunders energibehov. Trots att vissa tjänster såsom ”Schysst elhandel” och ”Autogiro” inte finns tillgängliga, fokuserar C4 Energi på att erbjuda användarvänliga lösningar som e-faktura och samlingsfaktura samt miljövänliga alternativ som svanenmärkta elavtal. Dock är det viktigt att observera att de inte förser en prisgaranti på sina produkter.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger C4 Energis egna kunder?

Det är essentiellt att inte bara betrakta elpriser och erbjudanden utan även vad befintliga kunder tycker om sina erfarenheter. C4 Energi står inför diverse omdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Gemensamt för kommentarerna är en uppskattning för bolagets tydliga kommunikation och goda kundservice, där många framhäver deras snabbhet i handläggning av ärenden och frågor.

Ett urval av recensioner ger följande siffror:

 • Reco: 4,5 av 5 stjärnor baserat på 200 recensioner
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): 80 av 100 poäng baserat på kundnöjdhet och lojalitet
 • Trustpilot: 4,3 av 5 stjärnor baserat på 150 recensioner

Timpriser hos C4 Energi

C4 Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser, vilket möjliggör för konsumenterna att dra fördel av marknadens svängningar. Med deras timavtal kan man som kund följa prisutvecklingen nära och optimera sin energianvändning efter när priset är som mest fördelaktigt. Denna transparens och flexibilitet uppskattas av kunder som önskar en aktiv roll i sin energiförbrukning och kostnader.

Här är en tabell som visar några exempel på timpriser hos C4 Energi:

Tidpunkt Pris per kWh
Dagtid (07:00-19:00) 0,80 kr
Kvällstid (19:00-22:00) 0,70 kr
Nattid (22:00-07:00) 0,60 kr
Helg (lör-sön) 0,65 kr

Fördelar & Nackdelar

Då ett elbolags olika aspekter värderas kommer man ofrånkomligt till en bedömning av både positiva och negativa punkter. Fördelarna med C4 Energi innefattar deras flexibla avtalsvillkor och engagemang för förnyelsebar energi, medan nackdelar kan vara begränsad tillgänglighet i specifika delar av landet. Att väga dessa mot varandra är centralt inför ett beslut.

Fördelar Nackdelar
Transparenta elpriser Begränsad regional täckning
Låga eller inga fasta avgifter Olika priser under dygnets timmar
Förnyelsebar energi
Goda kundomdömen

Kundsupport

C4 Energis kundservice har fått lovord för sin effektivitet och tillgänglighet. Med en professionell och hjälpsam inställning bistår de sina kunder genom alla steg, oavsett om det gäller frågor om fakturor, avtal eller energisparande tips. Kundtjänst behandlar ärenden med en personlig touch som många uppskattar och lyckas ofta lösa eventuella problem på ett snabbt och tillfredsställande sätt.

Öppetider E-post Telefonnummer Adress
Mån-Fre: 08:00-16:00 [email protected] 044-780 70 00 C4 Energi AB, Energigatan 4, 291 59 Kristianstad

Sammanfattning

C4 Energi framstår som ett robust alternativ för dem som söker efter en stabil och pålitlig elleverantör. Genom att kombinera konkurrenskraftiga priser, en stark närvaro i kundservice och ett fokus på hållbarhet, utmärker de sig i branschen. Genomgående höga betyg från befintliga kunder återspeglar detta då de konsekvent rapporterar en positiv upplevelse från flera olika interaktionspunkter med företaget. Sammantaget erbjuder C4 Energi en helhetslösning för energibehovet med ett engagemang för kunden och miljön i åtanke.

Vanliga Frågor

 • Kan jag välja rörligt eller fast pris hos C4 Energi?
  Ja, C4 Energi erbjuder både rörligt och fast pris för olika kundbehov, vilket gör att du kan välja det alternativ som bäst passar din förbrukning och ekonomi.
 • Är det komplicerat att byta till C4 Energi?
  Nej, processen att byta till C4 Energi är enkel och de sköter det mesta av övergången åt dig för att göra bytet så smidigt som möjligt.
 • Vilken typ av energi erbjuder C4 Energi?
  C4 Energi satsar på förnyelsebar energi och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan, vilket innefattar energi från bland annat sol, vind och vatten.
 • Har C4 Energi tjänster för energirådgivning?
  Ja, C4 Energi erbjuder energirådgivning för att hjälpa sina kunder att optimera sin förbrukning och därigenom reducera sina energikostnader samt miljöpåverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *