Hem » Alingsås Energi omdöme elpriser

Alingsås Energi omdöme elpriser

Att välja rätt elbolag kan vara en djungel av erbjudanden, avgifter och hållbarhetsaspekter. Det är därför vi noggrant har granskat Alingsås Energi, en aktör med lång erfarenhet på den svenska energimarknaden, för att ge dig en överskådlig bild av vad de har att erbjuda. Med ett fokus på kundtillfredsställelse, transparenta priser och ett engagemang för förnyelsebar energi, lovar Alingsås Energi att inte bara lysa upp ditt hem utan även framtiden för vår planet. Låt oss dyka ner i detaljerna och se hur de står sig i den konkurrensutsatta strömvärlden.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.3 4.0 4.5 4.8 4.1

Alingsås Energi elpriser & erbjudanden

I en marknad där öppenhet ofta efterfrågas, framstår Alingsås Energi med tydliga och rättvisa elpriser. Deras prissättning reflekterar det faktiska marknadsvärdet och varierar på ett förutsägbart sätt med spotpriset, så att kunder kan dra fördel av låga elpriser när marknaden tillåter.

Avgifter och bindningstider

Med Alingsås Energi kan kunderna dra nytta av konkurrenskraftiga avgifter utan dolda kostnader. Bindningstiden anpassas efter kundens behov som ger flexibilitet att välja mellan olika abonnemangsformer, från varierande till fasta avtal beroende på din riskbenägenhet och önskemål om förutsebarhet i ekonomin.

Rabatter & Erbjudanden

För att belöna lojala kunder har Alingsås Energi attraktiva rabatter och erbjudanden. Är du ny kund hos dem? Var då redo att ta del av välkomstrabatter som gör att övergången till Alingsås blir ännu mer fördelaktig.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalty-program för långvariga kunder
 • Periodiska kampanjerbjudanden

Påslag

Alingsås Energi är transparenta med sina påslag och strävar alltid efter att hålla dem så låga som möjligt. Ett lågt påslag betyder att du som kund får en större del av besparingarna när elmarknadens priser är nedåtgående.

Förnyelsebar energi

För dem som värdesätter hållbarhet är Alingsås Energi rätt val; de investerar i och levererar förnyelsebar energi från sol, vind och vatten. Genom att välja deras gröna alternativ bidrar du inte bara till en bättre miljö, men också till den innovativa utvecklingen inom förnybara energikällor.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Konkurrenskraftiga, inga dolda kostnader Flexibla, anpassade efter kundens behov Mångsidiga, inklusive välkomstrabatt Låga, för kundens bästa pris Hållbar, med flera gröna alternativ

Snabbinfo om Alingsås Energi

Alingsås Energi erbjuder invånare och företag i Alingsås och omnejd hållbara energilösningar med fokus på lokal produktion och miljövänliga tjänster. Ett genomtänkt sortiment av tjänster syftar till att göra vardagen enklare för deras kunder samtidigt som de bidrar till en renare miljö.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Alingsås Energis egna kunder?

Att förstå vad befintliga kunder tycker om ett företag är avgörande när man överväger att byta till en ny elleverantör. Alingsås Energi får genomgående positiva omdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot, vilket signalerar en hög kundnöjdhet. Företaget hyllas för sin utmärkta kundservice, konkurrenskraftiga priser samt deras engagemang för miljön och förnybar energi. Det är inte oväntat att se att många av recensionerna berättar om hur de upplever ett smidigt byte och uppskattar den enkla och transparenta faktureringsprocessen.

 • Reco: 4.5/5 stjärnor (baserat på 150 recensioner)
 • SKI: 80/100 poäng (baserat på kundundersökningar)
 • Trustpilot: 4/5 stjärnor (baserat på 200 recensioner)

Timpriser hos Alingsås Energi

Vill du ha fullständig kontroll över din elanvändning? Då är Alingsås Energis timpriser lösningen för dig. Med deras dynamiska prissättning kan du själv påverka dina elkostnader genom att välja att förbruka mer el under timmar då priset är som lägst. Timpriserna baseras på det nordiska elbörsens spotpriser vilket ger rättvisa och transparenta priser till kunden. Som med all dynamisk prissättning är det till fördel för kunden att aktivt följa prisutvecklingen och anpassa sin förbrukning därefter.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:00 ca 25 öre
06:00 – 12:00 ca 30 öre
12:00 – 18:00 ca 35 öre
18:00 – 24:00 ca 30 öre

Fördelar & Nackdelar

När det gäller att välja rätt elleverantör spelar det stor betydelse att väga för- och nackdelar mot varandra. Alingsås Energi erbjuder en rad fördelar som konkurrenskraftiga priser, flexibla avtal och förnyelsebar energi. Dock, såsom med alla tjänster, finns det utrymme för förbättring såsom vidare utveckling av användarvänliga digitala verktyg för kundhantering och fakturering.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Begränsade digitala verktyg
Inga bindningstider
Förnyelsebar energi
Personlig kundservice

Kundsupport

Alingsås Energi strävar efter att erbjudande förstklassig kundservice där kunden alltid står i centrum. Med lättillgänglastöd via telefon, e-post och deras närvaro på sociala medier kan kunderna förvänta sig snabba och effektiva svar på sina frågor. Företagets kundtjänstmedarbetare är kunniga och engagerade vilket bidrar till en ökad kundtillfredsställelse.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag-Fredag: 08:00-17:00 [email protected] 0322-66 75 00 Sävevägen 3, 441 65 Alingsås

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Alingsås Energi som ett stabilt val för den som värdesätter god kundservice, förmånliga priser och hållbarhet. Med deras fokus på förnybar energi och transparenta avtal är de väl positionerade på marknaden. Kundrecensionerna talar sitt tydliga språk och det är uppenbart att Alingsås Energi sett till deras engagemang och pålitlighet förtjänar sin plats bland de topprankade energibolagen i Sverige.

Vanliga Frågor

 • Hur anmäler jag flytt till Alingsås Energi?
 • Att anmäla flytt är enkelt. Det görs antingen direkt via deras hemsida eller genom att kontakta kundservice som hjälper dig genom processen.

 • Kan jag se min förbrukning online?
 • Ja, som kund hos Alingsås Energi har du tillgång till en online tjänst där du kan övervaka din elanvändning och förstå dina kostnader bättre.

 • Finns det någon förlängd ångerrätt?
 • Ja, utöver standardångerrätten erbjuder Alingsås Energi 14 dagars extra ångerrätt på alla sina avtal, vilket ger totalt 30 dagars ångerrätt.

 • Är elen från Alingsås Energi verkligen 100% förnybar?
 • All el som säljs av Alingsås Energi är 100% förnybar. De är certifierade enligt Bra Miljövals kriterier vilket garanterar att deras el kommer från förnybara energikällor som vatten- och vindkraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *