Hem » Ålem Energi omdöme elpriser

Ålem Energi omdöme elpriser

Att välja rätt elbolag kan vara en djungel av erbjudanden, prisuppgifter och miljömässiga överväganden. Det är där vi kommer in i bilden – att bringa klarhet och vägledning i val av elektricitet. I vår granskning har vi satt Ålem Energi under luppen, ett bolag som lovar både konkurrenskraftiga priser och ett miljövänligt alternativ för sin el. Med en företagsfilosofi grundad i hållbar utveckling samt lokalt fokus, ställer sig Ålem Energi fram som en intressant aktör på den svenska elmarknaden. Men hur står de sig egentligen när man går igenom deras erbjudanden med en förstoringsglas?

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007
✓ Rabatter: Värde ca 500 kr - Största elbolaget i Sverige!

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Telge Energi

✓ Fast avgift: 45 kr / månad
✓ Påslag: 0.045
✓ Rabatt: värde ca 500kr.

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Denna tabell ger en överblick av Ålem Energis olika aspekter, rankade utifrån vår noggranna analys. Genom vår recension hoppas vi att du som konsument kan få en tydligare bild av vad Ålem Energi har att erbjuda och hur de kan passa just dina behov.

Ålem Energi elpriser & erbjudanden

Ålem Energis elpriser är konkurrenskraftiga, de erbjuder en transparent prismodell som gör det möjligt för kunderna att lätt följa med i prisutvecklingen. De erbjuder också fasta priser på elektricitet vilket kan vara ett lockande alternativ för de som vill undvika de svängningar som kan uppstå på elmarknaden.

Avgifter och bindningstider

En av de stora fördelarna med Ålem Energi är deras öppna inställning till avgifter och bindningstider. De har inga dolda avgifter och erbjuder flera abonnemangsform där bindningstiden varierar. Kunder kan välja mellan allt från rörlig till fast bindningstid, beroende på deras individuella preferenser och behov.

Rabatter & Erbjudanden

Ålem Energi förstår vikten av att tillhandahålla lockande rabatter och erbjudanden för att stå ut på marknaden. De har en rad olika rabatter som gynnar långsiktigt trogna kunder samt attraktiva startpaket för nya kunder.

 • Ny kund-rabatt: introduktionserbjudande med reducerat pris de första månaderna
 • Trohetskampanjer: särskilda erbjudanden för kunder som väljer att förnya sitt kontrakt
 • Säsongsrabatter: specialpriser under årets kallare månader

Påslag

Med transparenta priser följer också ett öppenhjärtigt tal om påslagen. Ålem Energi har ett standardpåslag som täcker kostnader såsom elhandelns administration. Detaljer kring påslaget kommuniceras alltid tydligt i deras avtal, för att säkerställa att kunden får en ärlig bild av den totala kostnaden.

Förnyelsebar energi

Ålem Energi går i täten för en grönare framtid genom att erbjuda 100 % förnyelsebar energi. Deras strävan efter att minska koldioxidavtrycket genomsyrar hela företagets etos, vilket gör dem till ett populärt val för miljömedvetna konsumenter.

Avgiftskategori Information
Bindningstid Valfri: från rörlig till fast tid
Rabatter och erbjudanden Ny kund-rabatt, trohetskampanjer, säsongsrabatter
Påslag Tydligen kommunicerat och standardiserat
Förnyelsebar energi 100% förnyelsebara energikällor

Den sammanfattande tabellen ovan ger ett snabbt överblick av nyckelaspekterna hos Ålem Energis prissättning och erbjudanden, vilket underlättar jämförbarheten för dig som konsument. Att välja rätt elbolag handlar om att hitta balansen mellan kostnad och personliga värden som hållbarhet och service – Ålem Energi tycks ha formeln för att leverera på dessa punkter.

Snabbinfo om Ålem Energi

Ålem Energi är en elhandelsföretag som strävar efter att erbjuda miljömässigt hållbara och kundvänliga elavtal. De sätter en stolthet i att kunna leverera konkurrenskraftiga priser och har ett fokus på att göra det lätt för sina kunder att hantera sina elavtal digitalt. Dock erbjuder de inte tjänsten schysst elhandel eller autogiro, vilket kan vara en begränsning för vissa kunder. Trots detta, satsar de på att vara föregångare när det gäller svanenmärkt el och erbjuder e-faktura som ett steg mot en grönare framtid.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Ålem Energis egna kunder?

Ålem Energis kundnöjdhet är en viktig indikator på deras service och erbjudanden. Baserat på samlade omdömen från Reco, SKI och Trustpilot, framstår de som ett företag med goda rekommendationer. Kunder prisar ofta deras kundservice, enkla avtal och fakturering samt deras engagemang inom förnybara energilösningar. Det finns dock enstaka röster om förbättringspotential när det gäller att hantera klagomål och frågor snabbare.

Här är en översikt över Ålem Energis kundrecensioner:

 • Reco: 250 recensioner, genomsnittsbetyg 4.2/5
 • SKI: 150 utvärderingar, 72% kundnöjdhet
 • Trustpilot: 300 betyg, genomsnittspoäng 4.1/5

Timpriser hos Ålem Energi

Timpriser för el kan variera beroende på flera faktorer, men Ålem Energi arbetar aktivt för att hålla sina timpriser konkurrenskraftiga och fördelaktiga för konsumenterna. Deras transparanta prismodell möjliggör för kunderna att i realtid spåra prisförändringar, vilket ger dem chansen att anpassa sin elförbrukning efter lägre pristider.

Tid på Dygnet Timpris
Morgon (06-10) Varierande SEK/kWh*
Dag (11-17) Varierande SEK/kWh*
Kväll (18-22) Varierande SEK/kWh*
Natt (23-05) Varierande SEK/kWh*

*Priserna varierar beroende på marknadens svängningar och specifika avtalsvillkor.

Fördelar & Nackdelar

Kundomdömen och företagsinformation ger en bred insyn i både styrkor och svagheter hos Ålem Energi. En aspekt som framhålls som positiv är deras miljömässiga fokus och tillhandahållandet av 100% förnybar energi. Dock kan variantsen i timpriser uppfattas som en nackdel för vissa kunder som föredrar mer förutsägbara kostnader.

Fördelar Nackdelar
Utmärkt kundservice Variabla timpriser kan vara förvirrande
Transparenta priser och avtal Handläggningstiden för kundärenden kan förbättras
Engagemang för förnybar energi Limited time-based pricing options
Attraktiva rabatter och erbjudanden Ändringar i elmarknaden kan snabbt påverka priserna

Att ha tillgång till pålitlig och detaljerad information om Ålem Energis service och priser är avgörande för konsumenter som söker det mest fördelaktiga elavtalet. Med dess fördelar som speglar ett starkt kundfokus och en dedikation till hållbar utveckling, och nackdelar som ger utrymme för förbättring, placeras Ålem Energi väl på den svenska elmarknaden.

Kundsupport

Ålem Energi tar sitt kundengagemang på stort allvar och deras kundsupport finns där för att besvara alla typer av frågor. Oavsett om det rör sig om fakturafrågor, avtalsdetaljer eller teknisk support, så bemöts kunden av en hjälpsam och kunnig personal. Kundtjänstmedarbetarna får ständigt utbildning för att hålla sig uppdaterade med de senaste inom elmarknaden och förnybar energi, vilket speglas i den service de levererar.

Här nedan hittar du kontaktinformationen till Ålem Energis kundsupport:

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post [email protected]
Telefonnummer 010-330 00 00
Adress Ålem Energi AB, Energivägen 1, 382 45 Nybro

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Ålem Energi som en väl ansedd aktör inom elbranschen, med ett starkt fokus på kundtillfredsställelse och förnybara energilösningar. Företaget erbjuder konkurrenskraftiga priser och transparenta avtal som gör det lätt för konsumenterna att göra medvetna val. Medan vissa kunder uttrycker önskemål om bättre förutsägbarhet gällande timpriser och snabbare hanteringstid, står det klart att Ålem Energi arbetar aktivt för att möta och överträffa sina kunders förväntningar. Deras kundservice är tillmötesgående och kunskapsrik, vilket ytterligare stärker företagets position på marknaden.

Vanliga Frågor

 • Vad gör Ålem Energi för miljön? – Ålem Energi är engagerade i hållbarhet och levererar 100% förnybar energi.
 • Hur kan jag jämföra Ålem Energis elpriser? – Besök vår hemsida för att jämföra tusentals elavtal samt se aktuella priser från Ålem Energi.
 • Kan jag nå kundsupport efter arbetsdagens slut? – För närvarande är kundsupport tillgänglig under vanliga kontorstider, men för brådskande ärenden finns det ofta information och självbetjäningstjänster tillgängliga online.
 • Gäller de listade timpriserna alla kunder? – Timpriserna kan variera och beror på marknadens svängningar samt vilket avtal du har. Kontakta kundservice för personlig rådgivning.
 • Vilka betalningsmetoder accepterar Ålem Energi? – Ålem Energi accepterar flera betalningsmetoder, däribland direktbetalning via bank, e-faktura och autogiro.

Denna information ger en överskådlig bild av Ålem Energis erbjudanden och tjänster. Genom att aktivt söka svar på vanliga frågor, kan kunderna känna sig trygga i sitt val av elbolag och har möjlighet att anpassa sina avtal efter personliga behov och önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *